ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:30

μελιτζάzz, το [ουσ.]: [1] είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι, [3] ethno-jazz φεστιβάλ της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς του κόσμου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους, [4] το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

http://www.melitzazz.gr

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.
Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλαμβάνει από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα, latin, samba, tango, salsa, capoeira, maculele και πολλά άλλα.

MELITZAZZ 2016: On the road!

Τα σοκάκια και οι πλατείες του Λεωνιδίου || Οι αυλές των Τσακώνικων πυργόσπιτων και αρχοντικών || Οι γεύσεις της τσακώνικης μελιτζάνας || Οι καλλιτεχνικές, κινηματογραφικές και μουσικές γωνιές || Η εμπειρία του πιο αρχοντικού φεστιβάλ δρόμου.
6-10 Ιουλίου 2016

 

Πρόγραμμα: http://www.melitzazz.gr/programma-ekdiloseon/

 

Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E.

21 μεγάλες συναυλίες κάθε βράδυ, στον κήπο της ΕΡΤ, με δωρεάν είσοδο, από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου.
Η ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ένα ξεχωριστό «μουσικό καλοκαίρι», ως ανταπόδοση στους πολίτες που από το υστέρημα ή το περίσσεμα τους, χρηματοδοτούν την ύπαρξη και λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Κάθε βράδυ στις 8.30 μμ η Αγία Παρασκευή γίνεται το καλοκαιρινό στέκι με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα είδη της μουσικής.
Έντεχνο και λαϊκό, ρεμπέτικα και ροκ, τζαζ και Hip Hop, Δημοτικά και Συμφωνική μουσική, Τάνγκο και Οπερέτες και φυσικά δεκάδες νέοι καλλιτέχνες, που αναδείχθηκαν από το νέο project της ΕΡΤ YourBand@ert και τις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Ο συναυλίες θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες.

 

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής (ΟΣΜ) με τον Σταύρο Λάντσια (28/6), Marina Satti - Κατερίνα Πολέμη (29/6), Μόρφω Τσαϊρέλη - Δημήτρης Μπάσης (30/6), Encardia - Φίλιππος Πλακιάς (1/7), Μπάμπης Στόκας - Χρήστος Θηβαίος (2/7), Πίτσα Παπαδοπούλου - Λένα Αλκαίου - Ζωή Παπαδοπούλου (4/7), Γιώργος Σταυρακάκης Allen’s Hand Grouτp PάrΩdy -Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (5/7), βραδιά με ελληνική παραδοσιακή μουσική & τραγούδια (6/7), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Βαγγέλης Κορακάκης (7/7), Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα (οπερέτες, 8/7), στις 9 και 10 Ιουλίου θα εμφανιστούν νέοι καλλιτέχνες από το Your  Band@ert>;, Κατερίνα Τσιρίδου - Μπάμπης Τσέρτος (11/7), Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Γκόλγκαρης - ΟΣΜ (Tango, 12/7), Idra Kayne - Jerome KalutaIdra (13/7), RSN-hip hop-ΚΟΣΜΟΣ dj party (14/7), Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα (15/7), Τάκης Μπαρμπέρης – Davind Lynch (16/7), Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ιωάννου - Νέοι καλλιτέχνες (17/7) String Demons - Μάρθα Φριντζήλα (18/7).

 

Περισσότερα: http://www.ert.gr/summertime-event-2016/

Και φέτος πάλι,

οι encardia τραγουδούν και χορεύουν στα βήματα της tarantella και όχι μόνο...

Από τις 19 Οκτωβρίου encardio-συναντήσεις κάθε Δευτέρα με tarantella και χορούς από τον Ιταλικό Νότο με τη Γιάννα Χαμαλέλη, την Κωνσταντίνα Καλκάνη και τον Κώστα Κωνσταντάτο.

 

*Οι συναντήσεις tarantella από τις 15 Φεβρουαρίου μεταφέρονται στο Studio Akin, Σαρρή 14, Μοναστηράκι.

 

Εξέλιξη απρόβλεπτη.

 

Ώρα: 19:00 - 20:30 (προσέλευση 18:30)

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ τη συνάντηση ή 30 ευρώ το μήνα

Επικοινωνία - Πληροφορίες: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

6938980067 (ώρες επικοινωνίας: 18:00 - 21:00)

 

http://www.encardia.gr