Τον Δεκέμβριο, το Ν. Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με πολλή μουσική φέρνοντας πνεύμα χαράς, αισιοδοξίας και προσφοράς, κάτι που ταιριάζει στις γιορτές των Χριστουγέννων. Στα πλαίσια του προγράμματος «η πόλη γιορτάζει», στο «cine Αλέκα - Τέχνη Πόλης», θα εμφανιστούν ζωντανά οι "Encardia", ένα διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα world μουσικής.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακές μελωδίες και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας και με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής να ταξιδέψουν στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σε όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμα Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους.

Μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τους encardia

 

Μέρες γιορτών και οι encardia, με τον άμεσο και ζεστό τους τρόπο, σας περιμένουν μικρούς και μεγάλους στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη, στο Μέγαρο Mουσικής Αθηνών.

Τέσσερις μοναδικές συναντήσεις στο πνεύμα των ημερών! Θα ακούσουμε παραδοσιακές μελωδίες και Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας ενώ όλοι μαζί θα σιγοτραγουδήσουμε για πρώτη φορά τα καινούρια κάλαντα των encardia και όχι μόνο! Θα μάθουμε τα βήματα και θα χορέψουμε στο ρυθμό της ταραντέλας  ενώ κάθε συνάντηση θα έχει και μία ξεχωριστή έκπληξη...

 

Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

20.12, 27.12 | 20:00

21.12, 28.12 | 11:30

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (φοιτητικά)

Φωτογραφίες από το τρίωρο σεμινάριο tarantella pizzica pizzica στην Άμφισσα, με τη Γιάννα Χαμαλέλη!

Το σεμινάριο έγινε με τη συνεργασία του Ωδείου Άμφισσας.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.encardia.gr/home/index.php#sigFreeIdd26f351192