Ναταλία Κωτσάνη


Για να καταφέρει να γίνει το νεότερο μέλος των encardia, και η... μικρή -ετών 24- της οικογένειας, πέρασε τους... enκάρδιους άθλους: ένα ταξίδι στην Ιταλία με 11 μποφόρ μεσοπέλαγα, ταραντέλες μέχρι τελικής πτώσεως στα γενέθλια του Giovanni Avantaggiato, (μερικά ακόμη) μαθήματα φωνητικής με τις "Γυναίκες του Νότου", ένα συνέδριο για τη διδασκαλία της γκρεκάνικης διαλέκτου από γκουρού της γλωσσολογίας, δύο σεμινάρια χορού παραδοσιακής pizzica pizzica, εντατικά μαθήματα ταμπουρέλου, τρεις μαθηματικούς γρίφους και μερικούς ακόμη... που δεν είναι ανακοινώσιμοι. Τελικά ανακάλυψε ότι μάλλον την είχε τσιμπήσει κι εκείνη η περίφημη lycosa tarantula, χωρίς να το καταλάβει.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο πιάνο, σε ηλικία έξι χρονών. Μερικά χρόνια αργότερα ξεκινά τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο, και ταυτόχρονα μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού στο"Εθνικό Ωδείο" της Αθήνας. Φοιτά στην Ανωτέρα Τάξη του Κλασικού Πιάνου στο "Ωδείο Αθηνών", με καθηγητή  το Διονύση Μαλλούχο, και στην Τάξη Θεωρητικών του Χαράλαμπου Κανά. To 2005 παίρνει το 3ο Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Το 2006 συναντά το Σταύρο Λάντσια και ξεκινά μαθήματα jazz και αυτοσχεδιασμού υπό την καθοδήγησή του, ο οποίος τη μυεί στον κόσμο της σύνθεσης και αρχίζει να γράφει τη δική της μουσική. Συνεχίζοντας τη μαθητεία της στο τραγούδι περνά από τάξεις της Μ. Συμεωνίδου, Ε. Κυλπάση και Ε. Πασπαλά.

Το 2011 ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Assa Project, If» σε μουσική Θοδωρή Δρεμέτσικα και ποίηση Ανδρέα Πανταζή. Το 2013 συνεργάζεται με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, με τον οποίο πραγματοποιεί κύκλο συναυλιών στην Ελλάδα. Το 2014 ολοκληρώνει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Άνθη του Κενταύρου», σε ποίηση του Ανδρέα Πανταζή, μουσική του Άρη Τσουκαντά και δικές της συνθέσεις. Συνταξιδιώτες στο δίσκο αυτό είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας καθώς και εξαιρετικοί μουσικοί όπως ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο David Lynch και ο Γιώργος Καλούδης. Από το 2016, πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου σε όλη την Ελλάδα με τον παραμυθά Ταξιάρχη Μπεληγιάννη και τον κρουστό Στέφανο Αγιόπουλο. Το 2017 ερμηνεύει, σε πρώτη εκτέλεση, μελωποιημένη ποίηση του F.G. Lorca από το Μάνο Αβαράκη.

Είναι διπλωματούχος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Υποψήφια Διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα, φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ερμηνεία της Jazz Μουσικής και Νέες Τεχνολογίες». Από το 2010 ως το 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Ηρακλειδών στην Αθήνα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τέχνη & Μαθηματικά", σχεδιάζοντας ενότητες και πραγματοποιώντας παρουσιάσεις σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Επιστήμη των Υπολογιστών καθώς και στη συνάντηση της Τέχνης με τα Μαθηματικά και τη Φιλοσοφία.

Στη μεγάλη οικογένεια των encardia γίνεται μέλος το Δεκέμβρη του 2011, όπου τραγουδάει, παίζει ταμπουρέλο, καστανιέτες, νταούλι, 12-χορδη κιθάρα, (που και που) το μικρό κόκκινο ακορντεόν της και... χορεύει (όταν την αφήνουν).