5 εργαστήρια Σικελικής Τέχνης!

29 Οκτ 2021

5 εργαστήρια Σικελικής Τέχνης! 29-30-31 Οκτωβρίου 2021

Αυτήν τη φορά οι encardia μας προσκαλούν σε μία τριήμερη πολιτιστική συνάντηση με το μοναδικό στο είδος του trio Casentuli.

Πέντε εργαστήρια μέσα από την καρδιά της Σικελικής παράδοσης σχετικά με λαϊκά όργανα (ταμπουρέλλο, μαραντζάνο, σικελικό αυλό), πρότυπο σεμινάριο Σικελικού πολυφωνικού τραγουδιού και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η παραδοσιακή πολεμική τέχνη των «Ευγενών» cortello siciliano* σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση.

Θέσεις δυστυχώς περιορισμένες για να τηρηθούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης από τη διάδοση του covid 19.

 

Ο χώρος που θα γίνουν τα εργαστήρια είναι διαμπερής και καλά αεριζόμενος, αλλά για λόγους τάξης και πρόληψης θα πρέπει όσοι συμμετέχετε να έχετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για covid 19 και φυσικά να χρησιμοποιείτε τη μάσκα σας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι δέκα τρία άτομα.
  • Πληροφορίες για τα εργαστήρια και το συμβολικό κόστος συμμετοχής μπορείτε να πάρετε από τον Κώστα Κωνσταντάτο στο τηλέφωνο 6936818205 η να επικοινωνήσετε μαζί του στην διεύθυνση  encardia.miterra@gmail.com
  • Για την κράτηση της θέσης σας και την αγορά εισιτηρίου για τη συναυλία στο gazarte ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!
  • ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να παρακολουθείτε στο fb τα νέα και την εξέλιξη των συναντήσεων με τους Casentuli.

 

Οι Casentuli είναι ένα γκρουπ από πολύ-οργανίστες μουσικούς οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ρεπερτόριο με μουσική, τραγούδια και χορούς της Σικελίας. Για πολλά χρόνια μαζεύουν σπάνια και ξεχασμένα τραγούδια, τα ανασυνθέτουν και συνεχίζουν δυναμικά μια από τις πιο πλούσιες παραδόσεις της Μεσογείου. Η Σικελία ήταν πάντα χωνευτήρι ποικίλων πολιτισμών και παραδόσεων. Έτσι στη μουσική των Casentuli συνυπάρχουν οι επιρροές από την Β. Αφρική, Ισπανία, Ελλάδα, Βαλκάνια μαζί με ρυθμούς Σκωτσέζικους, polkasmazurkas κ.α.

 

 

*Το Cortello Siciliano είναι μια ξεχασμένη, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Σικελίας που κατείχαν οι άρχοντες και οι ευγενείς του τόπου και περνούσε από τη μια γενιά στην άλλη. Ο μουσικός Giorgio Maltese, που είναι μέλος του συγκροτήματος Casentuli και θα έχουν την τιμή να φιλοξενούν οι encardia αυτό το διάστημα, τυγχάνει να είναι κάτοχος αυτής της τέχνης που έμαθε από το μαέστρο Giuseppe Bonaccorsi που κληρονόμησε την τέχνη από τους τελευταίους απογόνους της ένδοξης οικογένειας Santa Maria. Έτσι του ζητήσαμε να μας οργανώσει αυτό το τρίωρο σεμινάριο για να γνωρίσουμε όσο μπορέσουμε από κοντά και να προσεγγίσουμε αυτήν την ιδιαίτερη τέχνη που αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της περιοχής.